Provincies Yunnan & Sichuan
Dag mijn trouwe lezers!
Ik heb wat schrijven in te halen met jullie! We maken zooo veel moois mee in een rappe tijd dat ik bijna geen tijd vind om de ervaringen goed neer te schrijven zodat het daadwerkelijk weergeeft hoe prachtig het hier is. Maar ik ga mijn best doen!
Bambooraften, de rijstvelden en rondstruinen in het gezellige stadje Yangshao zijn bij uitstek must do's in deze mooi groene provincie. Foto's schieten van mooi natuur met op de achtergrond de karstgebergte zorgt voor postcard waardige plaatjes.
In dit gebied heb ik verschillende verhalen mogen horen die te maken hebben met cultuur. In enkele van de typsiche Zuid-Chinese dorpjes is het namelijk zo: De vrouw gooit een door haar zelfgemaakte zijden balletje naar de man die ze leuk vind, als de man die ze leuk vind het zijden balletje vangt heeft ze geluk maar als een andere jongen het vangt heeft ze toch wel pech en moet ze hem ongeacht of ze hem nu leuk vind daten.
Een ander iets is dat ze hier verschillende betekenissen hanteren van het dragen van een ring:
Ring om pink: too lock your love
Ring om wijsvinger: single en klaar om te daten, flirten maar.
Ring om (linker) ringvinger: getrouwd
Ring om (linker) middelvinger: in love
Ring om duim: no meaning
Door het gebrek aan internet ben ik
er nog niet achter of het echt om de linker hand moet worden gedragen maar in elk geval heeft het dragen van een ring om een specifieke vinger een andere betekenis. Mijn infinity ring die ik heb gekregen van mijn lieve zusjes past om geen andere vinger dan mijn linkerwijsvinger en mijn verlovingsring van Bernie draag ik nu maar om mijn linker middelvinger. Dus volgens deze typisch zuid Chinese betekenissen van het dragen van een ring ben ik volgens enkele dorpen hier getrouwd en verliefd hihi.
Na 20 uren rijden met de trein vanaf Guilin naar Kumning gevolgd door nog eens 10 uren in de bus richting Shangri La (Zhongdian) als onze volgende bestemming vervolgen we onze reis naar de provincie Yunnan. Shangri La heeft Tibetaanse invloeden en bevind zich op een hoogte van 3200m daar waar 'hoogteziekte' kan voorkomen. Waar we in Guilin nog omringd werden door 'groen' werden we ter hoogte van de provincie Yunnan verwelkomt met een geweldig landschap met stenen gebergte. In deze provincie met goud/koper/rood/bruine natuur en met droog klimaat dat in het verleden bekend is dat er wel eens aardbevingen kunnen voorkomen hebben we de Tiger Leaping Gorge lopen! Met bergen rond een hoogte van 3900m en in ieder geval 16km lang is dit een van de werelds grootste kloven. Twee dagen hiken door dit prachtige natuur was werkelijk waar een geweldige ervaring. 3900m is niet de hoogte waarop we onze hike hebben voortgezet maar met een hoogte waar ik toch wel te maken had met verschijnselen van hoogteziekte gepaard met astma was ik af en toe wel even buiten adem. Met een flinke wandeling van 7 uren op dag 1 hebben we in de avond mogen rusten in de hostel Tea Horse waar we prachtig uitzicht hadden op de bergen! Na deze flinke hike snakten we naar voedsel. Na heerlijk en gezellig te hebben gegeten met andere hikers die we onderweg tegenkwamen, konden we niet wachten tot we het zand uit onze schoenen en sokken konden schudden en van ons lichaam af konden spoelen. Helaas was de druk van de waterkraan ver te zoeken. Ook de vele motvlinders die in onze kamer verbleven (mensen weten naast mijn angst voor spinnen hoe leuk ik deze vind, not..) mochten deze geweldige eerste dag van de tweedaagse hike niet minder awesome maken!
6.00 uur...beep, beep, beep...."Annemiek wakker worden we moeten eruit!" Slippers aan en gauw gestruind naar het dakterras om de zonsopgang te zien. Wat een goed begin van een nieuwe tweede dag! Na een goed ontbijten met 'banana pancakes and chocolate' trokken we onze nog altijd met zand gevulde schoenen van de vorige dag aan, zetten onze rugzakken op en met voldoende water op zak waren we klaar voor de 4,5 urige hike van dag twee.
Wooow naar mijn mening was deze dag nog beter dan de eerste! Lopend door de kloof en watervallen, omringd door immense bergen is het uitzicht onbeschrijfelijk. Klimmen over een bergkam waar ik doodsangsten heb uitgestaan maakte deze hike zwaaar maar onvergetelijk. Wat een ervaring! Ik kan wel zeggen dat ik trots op mezelf ben. Als stadsmeisje had ik nooit gedacht dit te doen. Onze missie in deze totaal andere provincie is weer geslaagd. Vanaf Lijiang hebben we een binnenlandse vlucht genomen met Kumning airlines naar Chengdu waar we de panda's hebben bezocht! Het cutefactor hiervan is zo hoog dat ik het bijna niet aankan. Annemiek moest al lachen van de rare geluiden die ik slaakte uit alle enthousiasme. Their so fluffy i'am gonna dieeee!!! De foto's te vinden op mijn reislogger moeten maar laten zien wat een schattige schepsels het zijn! Vervolgens hebben we werelds grootste budha gezien in Leshan. Dit is zoiets als de piramides en de sfinx bezoeken in Egypte. Die moet je gezien hebben. Momenteel zitten we weer in de slaaptrein om de route van de provincie Sichuan naar Shaanxi te vervolgen. Hier zullen we aankomen in Xi'an. Deze stad staat bekend om haar dynastische historie. Hier zullen wij de 'army of Terracotta Warriors gaan zien evenals de 'Tomb of Emperor Jingdi en de city walls. Xi'an is alweer onze een na laatste bestemming voordat we onze terug reis plannen naar Shanghai. Time flies when you're having fun!
To be continued!
Ring om pink: too lock your love
Ring om wijsvinger: single en klaar om te daten, flirten maar.
Ring om (linker) ringvinger: getrouwd
Ring om (linker) middelvinger: in love
Ring om duim: no meaning
Door het gebrek aan internet ben ik
To be continued!

Mooie verhalen geweldige ervaring.
Hopend dat we hetzelfde mogen beleven tot zondag. mom M